Handelspolitik

Brit állampolgárok uniós tagállamokban való letelepedésére vonatkozó átmeneti rendelkezésekről

Hans Moerbeek
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

A petíció benyújtója aggodalmának ad hangot a brit állampolgárok uniós polgárságának és az EU-n belüli szabad mozgáshoz való jogának elvesztése miatt. Azt állítja, hogy az EU-nak kötelessége gondoskodnia minden uniós polgárról. A petíció benyújtója olyan átmeneti intézkedéseket szorgalmaz, amelyek lehetővé teszik a brit állampolgárok számára, hogy a tagállamok támogatásával egy 5 éves átmeneti időszak alatt valamely uniós tagállamban tartózkodhassanak annak érdekében, hogy lehetőségük legyen állampolgárságért folyamodniuk az adott tagállamban. A petíció benyújtója továbbá arra kéri az Európai Parlamentet, hogy támogassa az „Örökös európai uniós polgárságról” szóló európai polgári kezdeményezést.

Thank you for your support, Hans Moerbeek