Handelspolitik

относно преходни разпоредби за установяването на британски граждани в държавите – членки на ЕС

Hans Moerbeek
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията изразява своята загриженост относно загубата на гражданство на ЕС на граждани на Обединеното кралство и относно тяхното право на свободно движение в рамките на ЕС. Той твърди, че ЕС има задължение за грижа към всички граждани на ЕС. Вносителят на петицията призовава за преходна разпоредба, която да позволи на британските граждани да изберат да пребивават в държава — членка на ЕС, в рамките на преходен период от 5 години, с подкрепата на държавите членки за тези граждани, за да им се даде възможност, по-специално, да кандидатстват за гражданство в съответната държава членка. Също така вносителят на петицията приканва Европейския парламент да подкрепи европейската гражданска инициатива относно постоянното гражданство на Европейския съюз.

Thank you for your support, Hans Moerbeek
pro