Handelspolitik

Privind dispozițiile tranzitorii pentru stabilirea cetățenilor britanici în statele membre ale UE

Hans Moerbeek
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționarul își exprimă îngrijorarea cu privire la pierderea cetățeniei UE de către cetățenii britanici și la dreptul lor la liberă circulație în cadrul UE. El susține că UE are obligația de diligență față de toți cetățenii UE. Petiționarul solicită o dispoziție tranzitorie care să le permită cetățenilor britanici să opteze pentru ședere într-un stat membru al UE pe parcursul unei perioade de tranziție de 5 ani, susținuți de statele membre, pentru a le permite în special să solicite cetățenia statului membru respectiv. De asemenea, petiționarul invită Parlamentul European să sprijine inițiativa cetățenească europeană privind cetățenia permanentă a Uniunii Europene.

Thank you for your support, Hans Moerbeek
pro