Soziales

Testi sérülés esetén járó kompenzációról

Bert Vanhelmont
2 Supporters 2 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója kifogásolja a testi sérülés mértékének meghatározására Belgiumban – többek között bírósági eljárás esetén is – használt indikatív táblázatot. A petíció benyújtója szerint az indikatív táblázatban meghatározott kompenzációs sávok a nők esetében 65%-ot, a férfiak esetében pedig 35%-ot tesznek ki, ami – azonos mértékű sérülést és fogyatékosságot feltételezve – a nőkhöz képest a férfiakkal szemben hátrányosan megkülönböztető hatással jár. Ezzel kapcsolatban megkereste a belga szövetségi igazságügyi minisztériumot, de a mai napig nem kapott választ. Kéri, hogy tegyék meg az ahhoz szükséges lépéseket, hogy a nemek közötti megkülönböztetés e formáját eltávolítsák az indikatív táblázatból.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont