Soziales

Dėl kompensacijos dėl kūno sužalojimo

Bert Vanhelmont
2 Supporters 2 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Peticijos pateikėjas prieštarauja dėl orientacinės lentelės, naudojamos Belgijoje nustatant kūno sužalojimo laipsnį, įskaitant atvejus, kai bylos nagrinėjamos teisme. Anot peticijos pateikėjo, kompensacijos dydžiai, nurodyti minėtoje orientacinėje lentelėje, sudaro 65 proc. moterų atveju ir 35 proc. vyrų atveju, o tai, turint mintyje, kad sužalojimo ir neįgalumo laipsnis yra toks pat, yra diskriminacija vyrų atžvilgiu, palyginti su moterimis. Šiuo klausimu jis kreipėsi į Belgijos federalinę teisingumo ministeriją, bet ligi šiol negavo jokio atsakymo. Jis ragina imtis būtinų veiksmų, kad iš orientacinės lentelės būtų pašalinta šios rūšies diskriminacija dėl lyties.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont