Soziales

относно обезщетение за телесна повреда

Bert Vanhelmont
2 Supporters 2 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителят на петицията възразява срещу индикативната таблица, която служи като основа за определяне на степента на телесна повреда в Белгия, включително в някои случаи и пред съда. Според вносителя на петицията процентите за компенсации, посочени в индикативната таблица, са 65% за жените и 35% за мъжете, което, ако се приеме, че степента на травма и увреждане е една и съща, има дискриминиращ ефект за мъжете спрямо жените. В тази връзка той се е обърнал към Федералното министерство на правосъдието в Белгия, но до момента не е получил отговор. Той призовава за предприемане на необходимите мерки, за да се премахне тази специфична форма на полова дискриминация от индикативната таблица.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont