Soziales

Par kompensāciju par miesas bojājumiem

Bert Vanhelmont
2 Supporters 2 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Lūgumraksta iesniedzējs iebilst pret indikatīvo tabulu, kas ir pamats miesas bojājumu pakāpes noteikšanai Beļģijā, tostarp lietās, kuras tiek izskatītas tiesā. Saskaņā ar lūgumraksta iesniedzēja sniegto informāciju indikatīvajā tabulā norādītās kompensācijas skalas ir 65 % sievietēm un 35 % vīriešiem, kas, pieņemot, ka kaitējuma un invaliditātes pakāpe ir tāda pati, rada diskrimināciju pret vīriešiem salīdzinājumā ar sievietēm. Šajā sakarībā viņš ir vērsies pie Beļģijas Federālās Tieslietu ministrijas, bet līdz šim nav saņēmis nekādu atbildi. Viņš aicina veikt nepieciešamos pasākumus, lai no indikatīvās tabulas izskaustu šo dzimumu diskriminācijas formu.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont