Stop Finning – Stop the trade („Zastavme odstraňování žraločích ploutví – zastavme obchodování s nimi“)

Nils KLUGER
Evropská komise
70.366 Supporters 70.366 in Europäische Union
Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

This is an European Citizens' Initiative.

forwarding

Přestože je zakázáno odstraňovat ploutve na palubě plavidel EU a ve vodách EU a žraloci musí být vykládáni s ploutvemi neoddělenými od těl, je EU jedním z největších vývozců ploutví a významným tranzitním uzlem pro celosvětový obchod s ploutvemi. EU je jedním z čelních subjektů využívajících žraloky a vzhledem k tomu, že inspekce na moři jsou nedostatečné, ploutve jsou stále nezákonně ponechávány na palubě, překládány nebo vykládány v EU. Naším cílem je ukončit obchodování s ploutvemi v EU, včetně jejich dovozu, vývozu a tranzitu, s výjimkou ploutví neoddělených od těl zvířat. Vzhledem k tomu, že odstraňování žraločích ploutví brání účinnému uplatňování opatření na zachování populací žraloků, žádáme o rozšíření působnosti NAŘÍZENÍ (EU) č. 605/2013 i na obchod s ploutvemi, a proto žádáme Komisi, aby vypracovala nové nařízení, jímž se kritérium ‚s ploutvemi neoddělenými od těl‘ rozšíří na veškeré obchodování se žraloky a rejnoky v EU.

Thank you for your support, Nils KLUGER

openPetition international