„Stop Finning – Stop the Trade“ (Ei uimepüügile ja -kaubandusele)

Nils KLUGER
Euroopa Komisjon
70.366 Supporters 70.366 in Europäische Union
  1. Launched 31/01/2020

Kuigi uimede eemaldamine ELi laevade pardal ja ELi vetes on keelatud ning kõik haid tuleb lossida ühes tükis koos uimedega, on EL üks suurimaid uimede eksportijaid ja maailma uimekaubanduse peamine transiidikeskus. ELil on haipüügis oluline roll ning merel tehtavate kontrollide vähesuse tõttu toimub ELis endiselt uimede ebaseaduslik hoidmine, ümberlaadimine ja lossimine. Meie eesmärk on peatada ELis uimedega kauplemine, sealhulgas selliste uimede import, eksport ja transiit, mis ei ole ühes tükis looma kehaga. Kuna uimepüük takistab haide kaitseks tõhusate kaitsemeetmete võtmist, teeme ettepaneku laiendada MÄÄRUST (EL) nr 605/2013 ka uimedega kauplemise suhtes ning kutsume komisjoni seetõttu välja töötama uue määruse, et laiendada nõude „kõik haid lossitakse ühes tükis koos uimedega“ kohaldamist kogu haide ja raidega kauplemise suhtes ELis.

Thank you for your support, Nils KLUGER