Stop Finning – Stop the trade (Ustavimo odstranjevanje plavuti – ustavimo trgovino z njimi)

Nils KLUGER
Evropska komisija
70.366 Supporters 70.366 in Europäische Union
  1. Launched 31/01/2020

Čeprav je odstranjevanje plavuti na krovu plovil EU in v vodah EU prepovedano ter je treba morske pse iztovoriti tako, da se plavuti naravno držijo trupa, je EU ena od največjih izvoznic plavuti in eno od največjih tranzitnih vozlišč svetovne trgovine s plavutmi. EU je pomembna akterka pri izkoriščanju morskih psov, in ker so inšpekcijski pregledi na morju redki, se plavuti še vedno nezakonito shranjujejo, pretovarjajo in iztovarjajo v pristaniščih EU. Naš cilj je ustaviti trgovino s plavutmi v EU, vključno z uvozom, izvozom in tranzitom plavuti, ki se ne držijo naravno trupa živali. Ker odstranjevanje plavuti preprečuje učinkovitost ukrepov za ohranjanje morskih psov, zahtevamo razširitev Uredbe (EU) št. 605/2013 tudi na trgovino s plavutmi, zato Komisijo pozivamo k oblikovanju nove uredbe, s katero bi se koncept „plavuti, ki se naravno držijo trupa“, razširil na celotno trgovino z morskimi psi in ražami v EU.

Thank you for your support, Nils KLUGER