Stop Finning – Stop the trade ((“Pārtraukt haizivju spuru atdalīšanu – pārtraukt tirdzniecību”))

Nils KLUGER
Eiropas Komisija
70.366 Supporters 70.366 in Europäische Union
  1. Launched 31/01/2020

Lai gan atdalīt haizivju spuras uz ES kuģiem un ES ūdeņos ir aizliegts un haizivis jāizkrauj ar neatdalītām spurām, ES ir viena no lielākajām haizivju spuru eksportētājām un svarīgs starptautiskās haizivju spuru tirdzniecības tranzīta punkts. ES ir nozīmīga dalībniece haizivju izmantošanā, un, tā kā inspekcijas jūrā tiek veiktas reti, spuras ES joprojām tiek nelikumīgi paturētas, pārkrautas vai izkrautas. Mūsu mērķis ir izbeigt haizivju spuru tirdzniecību ES, tai skaitā haizivju spuru importu, eksportu un tranzītu, izņemot neatdalītas haizivju spuras. Tā kā haizivju spuru atdalīšana neļauj efektīvi saglabāt haizivju resursus, mēs prasām paplašināt REGULAS (ES) Nr. 605/2013 darbības jomu, to attiecinot arī uz haizivju spuru tirdzniecību, un tādēļ prasām, lai Komisija izstrādā jaunu regulu, ar ko jēdzienu “neatdalītas spuras” attiecinātu uz visu haizivju un raju tirdzniecību ES.

Thank you for your support, Nils KLUGER