Stop Finning – Stop the trade (Uždrauskime ryklių žvejybą dėl pelekų – uždrauskime prekybą jais)

Nils KLUGER
Europos Komisija
70.366 Supporters 70.366 in Europäische Union
  1. Launched 31/01/2020

ES laivuose ir ES vandenyse draudžiama nupjauti rykliams pelekus ir rykliai turi būti iškraunami su nenupjautais pelekais, tačiau ES yra viena didžiausių pelekų eksportuotojų ir svarbus pasaulinės prekybos pelekais tranzito centras. ES yra svarbi ryklių išteklių naudotoja, o patikrinimų jūroje atliekama nedaug, todėl pelekai vis dar neteisėtai būna laikomi laive, perkraunami arba iškraunami ES. Mūsų tikslas – nutraukti prekybą pelekais ES, įskaitant pelekų importą, eksportą ir tranzitą, išskyrus atvejus, kai pelekai dar nenupjauti nuo gyvūno kūno. Kadangi pelekų nupjovimas trukdo veiksmingai taikyti ryklių išsaugojimo priemones, reikalaujame išplėsti REGLAMENTO (ES) Nr. 605/2013 taikymo sritį, kad jis apimtų ir prekybą pelekais, taigi prašome Komisijos parengti naują reglamentą, pagal kurį sąvoka „nenupjauti pelekai“ būtų taikoma visai prekybai rykliais bei rajomis ES.

Thank you for your support, Nils KLUGER