Stop Finning – Stop the trade (a cápauszony-leválasztás és -kereskedelem megállítása)

Nils KLUGER
Európai Bizottság
70.366 Supporters 70.366 in Europäische Union
  1. Launched 31/01/2020

Annak ellenére, hogy tilos az uszonyok uniós hajók fedélzetén és uniós vizeken történő leválasztása, és a cápákat természetes módon hozzájuk kapcsolódó uszonyokkal kell kirakodni, az EU a világ egyik legnagyobb cápauszony-exportőrének és a globális uszonykereskedelem fontos árutovábbítási központjának számít. Az EU fontos szereplője a cápák kizsákmányolásának, és mivel a tengeri ellenőrzések ritkák, a cápauszonyok illegális tárolása, valamint át- és kirakodása továbbra is zajlik az EU-ban. Célunk, hogy véget vessünk a cápauszony-kereskedelemnek az Unióban, ideértve az uszonyok importját, exportját és továbbítását is, kivéve, ha az uszonyok természetes módon kapcsolódnak az állat testéhez. Mivel a cápauszony-leválasztás gátolja a hatékony cápaállomány-védelmi intézkedéseket, kérelmezzük, hogy a 605/2013/EU rendeletet terjesszék ki az uszonyok kereskedelmére is, és ezért arra kérjük a Bizottságot, hogy dolgozzon ki egy új rendeletet, amely a „természetesen kapcsolódó uszonyok” követelményét kiterjeszti a teljes uniós cápa- és rájakereskedelemre.

Thank you for your support, Nils KLUGER