Stop Finning – Stop the trade (a cápauszony-leválasztás és -kereskedelem megállítása)

Nils KLUGER
Európai Bizottság
70.366 Supporters 70.366 in Europäische Union
Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

This is an European Citizens' Initiative.

forwarding

Annak ellenére, hogy tilos az uszonyok uniós hajók fedélzetén és uniós vizeken történő leválasztása, és a cápákat természetes módon hozzájuk kapcsolódó uszonyokkal kell kirakodni, az EU a világ egyik legnagyobb cápauszony-exportőrének és a globális uszonykereskedelem fontos árutovábbítási központjának számít. Az EU fontos szereplője a cápák kizsákmányolásának, és mivel a tengeri ellenőrzések ritkák, a cápauszonyok illegális tárolása, valamint át- és kirakodása továbbra is zajlik az EU-ban. Célunk, hogy véget vessünk a cápauszony-kereskedelemnek az Unióban, ideértve az uszonyok importját, exportját és továbbítását is, kivéve, ha az uszonyok természetes módon kapcsolódnak az állat testéhez. Mivel a cápauszony-leválasztás gátolja a hatékony cápaállomány-védelmi intézkedéseket, kérelmezzük, hogy a 605/2013/EU rendeletet terjesszék ki az uszonyok kereskedelmére is, és ezért arra kérjük a Bizottságot, hogy dolgozzon ki egy új rendeletet, amely a „természetesen kapcsolódó uszonyok” követelményét kiterjeszti a teljes uniós cápa- és rájakereskedelemre.

Thank you for your support, Nils KLUGER

openPetition international