Stop Finning – Stop the trade (Stop rezanju peraja – stop trgovini)

Nils KLUGER
Europska komisija
70.366 Supporters 70.366 in Europäische Union
  1. Launched January 2020
  2. Time remaining 14 days

This is an European Citizens' Initiative.
Forwarding for signing on the initiative page:

Iako je uklanjanje peraja na plovilima i u vodama EU-a zabranjeno i obvezno je iskrcavati morske pse s perajama prirodno pričvršćenima uz tijelo, EU je jedan od najvećih izvoznika peraja i važno tranzitno čvorište svjetske trgovine perajama. EU je bitan akter u iskorištavanju morskih pasa te se zbog nedovoljne učestalosti inspekcijskih pregleda na moru peraje i dalje nezakonito zadržavaju, prekrcavaju ili iskrcavaju u EU-u. Cilj nam je zaustaviti trgovinu perajama u EU-u, uključujući uvoz, izvoz i provoz peraja koje nisu prirodno pričvršćene uz tijelo životinje. Budući da rezanje peraja sprječava djelotvornu provedbu mjera očuvanja morskih pasa, tražimo da se područje primjene Uredbe (EU) br. 605/2013 proširi na trgovinu perajama, tj. da Komisija predloži novu uredbu u kojoj će se izraz „s perajama prirodno pričvršćenima” odnositi i na sve oblike trgovine morskim psima i ražama u EU-u.

Thank you for your support, Nils KLUGER

openPetition international