Stop Finning – Stop the trade (Opriți practica de îndepărtare a înotătoarelor rechinilor – Opriți comerțul cu înotătoare de rechini)

Nils KLUGER
Comisia Europeană
70.366 Supporters 70.366 in Europäische Union
  1. Launched 31/01/2020

Deși îndepărtarea înotătoarelor la bordul navelor UE și în apele UE este interzisă, iar rechinii trebuie debarcați cu înotătoarele atașate în mod natural de corp, UE se numără printre cei mai mari exportatori de înotătoare de rechini și este un centru de tranzit major pentru comerțul cu înotătoare de rechini. UE este un actor important în ceea ce privește exploatarea rechinilor și, întrucât inspecțiile pe mare sunt rare, înotătoarele de rechini sunt încă ilegal prelevate, transbordate sau debarcate în UE. Obiectivul nostru este de a pune capăt în UE comerțului cu înotătoare de rechini, inclusiv importului și exportului de înotătoare, precum și tranzitului acestora, cu excepția cazului în care înotătoarele sunt atașate în mod natural de corpul animalului. Întrucât îndepărtarea înotătoarelor rechinilor împiedică adoptarea unor măsuri eficace de conservare a rechinilor, solicităm ca Regulamentul (UE) nr. 605/2013 să fie extins și asupra comerțului cu înotătoare de rechini. Prin urmare, solicităm Comisiei să elaboreze un nou regulament, care să extindă cerința privind «înotătoarele atașate în mod natural de corp» asupra oricărui tip de comerț cu rechini și cu pisici-de-mare în UE.

Thank you for your support, Nils KLUGER