Privind necesitatea de a efectua o verificare a planului de monitorizare a radioactivității solului din Palomares (Spania)  

Petitioner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
7 7 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiția vizează incidentul din Palomares, în care o aeronavă a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite s-a prăbușit în timpul zborului în zona respectivă în 1966, ducând la contaminarea cu plutoniu. Comisia Europeană a finalizat misiunea de verificare a zonei în 2010 și a convenit că planurile de gestionare și de supraveghere a zonei au fost adecvate la momentul respectiv. SUA a semnat un acord cu Spania în 2015 pentru a gestiona deșeurile radioactive. Petiționarul consideră că planurile SUA de restaurare a zonei și de eliminare a deșeurilor radioactive nu conduc la o protecție adecvată a siguranței sau la standarde adecvate de siguranță. Petiționarul susține că planurile vor conduce la o concentrație ridicată de izotopi periculoși în zonă. De asemenea, petiționarul susține că planurile descriu detaliat că trebuie curățată o zonă de 28 000 m³, o reducere semnificativă față de cifra precedentă de 50 000 m³ din planul de reabilitare a zonei Palomares (PRP) convenit în 2010. Petiționarul consideră că decontaminarea parțială nu este o soluție corespunzătoare. Petiționarul susține că există încă un stigmat social și economic în zonă, iar sectoarele turismului și agriculturii sunt grav afectate. Prin urmare, petiționarul solicită Comisiei Europene să verifice independent zona pentru a monitoriza nivelurile de radioactivitate și pentru a investiga această problemă, în conformitate cu articolul 35 din Tratatul Euratom.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now