Verkehr

Privind decizia iminentă de a aplica taxe rutiere în regiunea Flandra

Bert Van Nispen
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched October 2019

În Țările de Jos, decizia guvernului flamand de a impune un sistem de taxare pentru utilizatorii întregii rețele rutiere flamande a fost întâmpinată cu nemulțumire. Petiționarul reamintește că în UE libera circulație a persoanelor, bunurilor și serviciilor este regula. Dacă cetățenii trebuie să plătească pentru aceste deplasări, este atacat principiul liberei circulații, pe care Belgia – din care Flandra este o regiune– l-ar încălca astfel. Rezidenții din regiunea Flandra primesc unele compensații pentru taxa de drum, întrucât taxele anterioare de circulație și de înmatriculare a vehiculelor urmează să fie retrase. În acest sens, taxa de drum vizează exclusiv persoanele rezidente în străinătate, în special rezidenții din Franța și Țările de Jos. Mai multe regiuni din Țările de Jos au nevoie să tranziteze Belgia, chiar și pentru deplasări zilnice.Diferența dintre taxa de drum din Franța și taxa prevăzută în Belgia este că prima se aplică doar la anumite autostrăzi, astfel încât alte drumuri rămân accesibile gratuit. Taxa prevăzută în Belgia însă se aplică pentru întreaga rețea rutieră.

Thank you for your support, Bert Van Nispen