Verkehr

Ki jo vlaga Bert Van Niselpen, državljan Belgije

Bert Van Nispen
  1. Launched October 2019

Na Nizozemskem je bila slabo sprejeta odločitev flamske vlade o uvedbi sistema cestninjenja za uporabnike celotnega flamskega cestnega omrežja. Vlagatelj peticije opozarja, da v EU vlada načelo prostega pretoka oseb, blaga in storitev. Če morajo državljani za to plačati, je ogroženo načelo prostega gibanja, kar pomeni, da bi Belgija, kjer se nahaja Flandrija, kršila to načelo. Prebivalci Flandrije prejmejo določeno nadomestilo za cestnino, saj bosta preklicana nekdanji prometni davek in davek na registracijo vozil. Tako bodo cestnino plačevali izključno tujci, zlasti Francozi in Nizozemci. Prebivalci številnih nizozemskih regij potrebujejo prehod prek Belgije, tudi vsak dan.Razlika med cestnino v Franciji in cestnino, ki je predvidena v Belgiji, je v tem, da se cestnina v Franciji plača le za določene avtoceste, druge ceste so brezplačne. Napovedani davek v Belgiji pa bi veljal za celotno cestno omrežje.

Thank you for your support, Bert Van Nispen