Verkehr

Dėl būsimo sprendimo dėl kelių mokesčio Flandrijos regione

Bert Van Nispen
  1. Launched October 2019

Nyderlanduose priešiškai sutiktas Flandrijos vyriausybės sprendimas sukurti visos Flandrijos kelių tinklo naudotojams skirtą kelių mokesčio sistemą. Peticijos pateikėjas primena, kad ES galioja laisvo asmenų, prekių ir paslaugų judėjimo taisyklė. Jei piliečiai yra priversti mokėti už šį judėjimą, kyla grėsmė laisvo judėjimo principui, todėl Belgija, kuriai priklauso Flandrijos regionas, pažeistų laisvo judėjimo principą. Flandrijos regiono gyventojai gaus kompensaciją už kelių mokestį, o buvęs kelių eismo mokestis ir transporto priemonės registracijos mokestis bus panaikinti. Tokiu atveju kelių mokestį iš tiesų mokėtų tik kitur gyvenantys asmenys, visų pirma, Prancūzijos ir Nyderlandų gyventojai. Netgi ir kasdien, važiuojant per Belgiją, prireikia pervažiuoti kelis regionus.Skirtumas tarp kelių mokesčio Prancūzijoje ir Belgijoje numatyto įvesti kelių mokesčio yra tas, kad kelių mokestį Prancūzijoje reikia mokėti tik už naudojimąsi tam tikrais greitkeliais, o naudotis kitais keliais galima nemokamai. Tačiau numatyta, kad mokestis Belgijoje bus renkamas už naudojimąsi visu kelių tinklu.

Thank you for your support, Bert Van Nispen