Verkehr

Flamand régió útdíjairól szóló közelgő határozatról

Bert Van Nispen
  1. Launched October 2019

Hollandiában kedvezőtlenül fogadták a flamand kormány azon határozatát, hogy útdíjfizetési rendszert hoz létre a teljes flamand úthálózat használói számára. A petíció benyújtója emlékeztet arra, hogy az EU-n belül szabály biztosítja a személyek, áruk és szolgáltatások szabad mozgását. Ha a polgároknak fizetniük kell a mozgásért, a szabad mozgás elve forog kockán, és Belgium – amelynek a flamand régió az egyik régiója – megsérti a szabad mozgás elvét. A flamand régió lakosai kompenzációban részesülnek az autópályadíjért, mivel a korábbi közlekedési adót és a gépjármű nyilvántartásba vételének adóját vissza fogják vonni. Ebben az értelemben az úthasználati díj kizárólag a külföldön élő személyekre, és különösen a francia és a holland lakosokra vonatkozik. Hollandia több régiójában is szükséges áthaladni Belgiumon, akár napi szinten is.A különbség a franciaországi és a Belgiumban tervezett autópályadíj között az, hogy az előbbi csak bizonyos autópályákhoz kapcsolódik, így más utak ingyenesen hozzáférhetőek maradnak. A tervezett belgiumi adó azonban a teljes úthálózatra vonatkozik.

Thank you for your support, Bert Van Nispen