Umwelt

от името на Uniunea Salvați România, относно трансграничното замърсяване на река Тимиш в Румъния

Uniunea Salvati Romania
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителката на петицията заявява, че през последните 10 години градската пречиствателна станция на Лугож сериозно замърсява река Тимиш, като засяга водоснабдяването на голям брой домакинства както в Румъния, така и в Сърбия. Тя се оплаква, че въпреки многократните глоби през годините, дружеството, което управлява пречиствателната станция, продължава спокойно да работи и замърсява. Според вносителката на петицията през 2009 г. е започнало обновяване на пречиствателната станция, но при извършения през 2016 г. одит на Румънската сметна палата са открити сериозни недостатъци при изпълнението на проекта, като повечето от дейностите или не са били завършени, или са били извършени неправилно.

Thank you for your support, Uniunea Salvati Romania