Umwelt

Temes folyó határokon átnyúló szennyezéséről Romániában

Uniunea Salvati Romania
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója azt állítja, hogy Lugos város szennyvíztisztító telepe már 10 éve súlyosan szennyezi a Temes folyót, ami Romániában és Szerbiában is számos háztartás vízellátását érinti. A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a szennyvíztisztító telepet üzemeltető cég az elmúlt években kiszabott bírságok ellenére továbbra is zavartalanul működik és folytatja a szennyező tevékenységet. A petíció benyújtója szerint 2009-ben megkezdődött a szennyvíztisztító telep felújítása, azonban a román számvevőszék által 2016-ban lefolytatott ellenőrzés jelentős hiányosságokat tárt fel a projekt végrehajtásában; a munkálatok nagy részét nem véglegesítették, vagy nem megfelelően hajtották végre.

Thank you for your support, Uniunea Salvati Romania