Umwelt

V mene strany Uniunea Salvați România, o cezhraničnom znečisťovaní rieky Timiş v Rumunsku

Uniunea Salvati Romania
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Predkladateľka petície uvádza, že za posledných 10 rokov čistiareň odpadových vôd v meste Lugoj silne znečisťuje rieku Timiș, čo ovplyvňuje dodávku vody pre mnohé domácnosti v Rumunsku a Srbsku. Predkladateľka petície sa sťažuje, že napriek opakovaným pokutám uloženým za posledné roky spoločnosti, ktorá spravuje čistiareň odpadových vôd, je táto čistiareň aj naďalej v prevádzke a znečisťuje životné prostredie. Podľa predkladateľky petície sa v roku 2009 začala rekonštrukcia uvedenej čistiarne odpadových vôd, no audit rumunského dvora audítorov z roku 2016 pri realizácii projektu odhalil závažné nedostatky, ako napr. skutočnosť, že väčšina prác nebola dokončená alebo bola vykonaná nesprávne.

Thank you for your support, Uniunea Salvati Romania