Umwelt

în numele Uniunii salvați România, privind poluarea transfrontalieră a râului Timiș în România

Uniunea Salvati Romania
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petiționara afirmă că, în ultimii 10 de ani, stația de epurare a apelor din orașul Lugoj a poluat în mod grav râul Timiș, afectând aprovizionarea cu apă a multor gospodării, atât din România, cât și din Serbia. Petiționara reclamă faptul că, în pofida amenzilor repetate primite de-a lungul anilor, compania care gestionează stația de epurare continuă să funcționeze și să polueze neperturbată. Potrivit petiționarei, în 2009 a fost demarată o renovare a stației în cauză, dar un audit din 2016 al Curții de Conturi a României a identificat deficiențe substanțiale în executarea proiectului, majoritatea lucrărilor fiind nefinalizate sau executate în mod necorespunzător.

Thank you for your support, Uniunea Salvati Romania