Economy

Ki jo v imenu oddelka barcelonske odvetniške zbornice za pravice potrošnikov vlaga Esther Lorente, državljanka Španije

Petitioner
3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagateljica peticije se pritožuje, da zakon št. 7/2017, s katerim je bila Direktiva 2013/11/EU prenesena v špansko zakonodajo, ne predpisuje sistema zunajsodne poravnave, kar zadeva bančne institucije oziroma finančne storitve. Ne predpisuje ga tudi najnovejši zakon št. 5/2019 o hipotekarnih kreditnih pogodbah Vlagateljica peticije trdi, da se pritožbe na tem področju naslovijo na Banko Španije, ki po njenem mnenju ni neodvisni organ in ne more zagotavljati skladnosti z omenjeno direktivo. Trdi tudi, da je bilo treba to direktivo do julija 2015 pravilno prenesti v nacionalno zakonodajo in da zdaj spore rešujejo sodišča, ki so popolnoma preobremenjena.

Link to the petition

Image with QR code