Dėl to, kad Lenkijos vykdomos teisminės reformos neatitinka ES teisės

J. S.
  1. Launched 25/02/2020

Peticijos pateikėjas ragina Europos Komisiją stabdyti pastaruosius pustrečių metų vykdomas teismines reformas Lenkijoje. Jo nuomone, dabartinės vyriausybės vykdomi teismų sistemos pakeitimai prieštarauja ES teisei: Konstitucinis Teismas praktiškai nebeegzistuoja, pažeidžiamos Europos Sąjungos sutarties 3 straipsnio 3 dalyje nustatytos pagrindinės teisės ir laisvės. Be to, dėl vykdomosios valdžios viršenybės kilęs pavojus valdžių atskyrimo, teisinės valstybės bei teisės į teisingą teismą principams. Peticijos pateikėjas remiasi Pagrindinių teisių chartijos 47 straipsniu ir Europos Sąjungos Teisingumo Teismo jurisprudencija (byla C-64/16).

Thank you for your support, J. S.