Handelspolitik

Dėl pernelyg didelių „Bpost“ administracinių išlaidų, susijusių su muitinio įforminimo procedūra

E. K.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Peticijos pateikėjas nurodo, kad Belgijos siuntų skirstytojas („Bpost“) piktnaudžiauja savo monopoline padėtimi vykdydamas siuntinių, gaunamų iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių, muitinio įforminimo procedūrą. Jis teigia, kad į Belgiją atkeliavusiai siuntai gali būti taikomi muitai ir kad „Bpost“ taiko pernelyg didelius administracinius mokesčius, susijusius su muitiniu įforminimu. Peticijos pateikėjas mano, kad tai prieštarauja ES taisyklėms, pagal kurias valstybės narės negali nustatyti mokesčių, susijusių su muitiniu įforminimu, kurie būtų didesni už faktiškai patirtas išlaidas. Peticijos pateikėjas prašo Europos Parlamento imtis veiksmų ir užkirsti kelią siuntų skirstytojams, pvz., „Bpost“, rinkti nepagrįstus administracinius mokesčius.

Thank you for your support, E. K.

openPetition international