Handelspolitik

Bpost túlzott adminisztratív költségeiről a vámkezelési eljárásban

E. K.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a belgiumi helyi csomagforgalmazó (Bpost) visszaél az Európai Unión kívülről érkező csomagok vámkezelési eljárásának monopóliumával. Hozzáteszi, hogy a Belgiumba való megérkezéskor vámfizetési kötelezettség terhelheti a szállítmányt, és hogy a Bpost a vámkezelésért túlzott mértékű adminisztratív díjat számít fel. Állítása szerint ez ellentétes az uniós szabályokkal, amelyek értelmében a tagállamok nem vethetnek ki a vámkezeléshez kapcsolódó, a ténylegesen felmerült költségeknél magasabb díjakat. A petíció benyújtója arra kéri az Európai Parlamentet, hogy tegyen lépéseket, és akadályozza meg, hogy a Bposthoz hasonló csomagforgalmazók észszerűtlen adminisztratív költségeket számítsanak fel.

Thank you for your support, E. K.

openPetition international