Handelspolitik

Privind costurile administrative excesive practicate de Bpost în procedura de vămuire

E. K.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen

Petiționarul susține că distribuitorul local de colete din Belgia (Bpost) abuzează de monopolul său în cadrul procedurii de vămuire pentru coletele provenite din afara Uniunii Europene. El adaugă că, la sosirea în Belgia, pot fi datorate taxe vamale pentru transport și că Bpost percepe taxe administrative excesive pentru vămuire. El susține că acest lucru este contrar normelor UE, conform cărora statele membre nu pot impune taxe legate de vămuire mai mari decât costurile reale suportate. Petiționarul solicită Parlamentului European să intervină și să împiedice distribuitorii de colete precum Bpost să perceapă taxe administrative nejustificate.

Thank you for your support, E. K.

openPetition international