Handelspolitik

Par Bpost muitošanas pakalpojumu pārmērīgām administratīvajām izmaksām

E. K.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka Beļģijas vietējais paku piegādātājs (Bpost) ļaunprātīgi izmantojot savu monopolstāvokli no valstīm ārpus Eiropas Savienības saņemtu paku muitošanas procedūrā. Viņš piebilst, ka pēc pienākšanas Beļģijā par sūtījumu var būt jāmaksā muitas nodokļi un ka Bpost iekasē pārmērīgi lielas administratīvās nodevas par muitošanu. Viņš apgalvo, ka tas ir pretrunā ES noteikumiem, saskaņā ar kuriem dalībvalstis nevar noteikt ar muitošanu saistītas nodevas, kas ir augstākas par faktiskajām izmaksām. Lūgumraksta iesniedzējs aicina Eiropas Parlamentu rīkoties, lai nepieļautu, ka Bpost un citi paku piegādātāji nosaka nesamērīgas administratīvās izmaksas.

Thank you for your support, E. K.

openPetition international