Handelspolitik

O nadmerných administratívnych nákladoch belgickej pošty (Bpost) v colnom konaní

E. K.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Predkladateľ petície tvrdí, že miestny distribútor balíkov v Belgicku (Bpost) zneužíva svoj monopol v colnom konaní pre balíky pochádzajúce z krajín mimo Európskej únie. Dodáva, že po príchode do Belgicka môžu byť colné poplatky splatné na základe prepravy a že Bpost účtuje nadmerné administratívne poplatky za colné konanie. Tvrdí, že je to v rozpore s pravidlami EÚ, podľa ktorých členské štáty nemôžu ukladať poplatky súvisiace s colným konaním vyšším ako skutočné vzniknuté náklady. Predkladateľ petície vyzýva Európsky parlament, aby prijal opatrenia a zabránil tomu, aby distribútori balíkov, ako napríklad Bpost, účtovali neprimerané administratívne náklady.

Thank you for your support, E. K.

openPetition international