Handelspolitik

E. K.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Vlagatelj peticije trdi, da lokalni distributer paketov v Belgiji (Bpost) zlorablja monopol v postopku carinjenja za pakete, ki prihajajo izven Evropske unije. Dodaja, da se lahko po prihodu pošiljke v Belgijo zanjo zaračunajo carinske dajatve in da družba Bpost zaračunava previsoke upravne provizije za carinjenje. Trdi, da je to v nasprotju s predpisi EU, v skladu s katerimi države članice ne morejo zaračunavati provizij, povezanih s carinjenjem, ki so višje od dejansko nastalih stroškov. Vlagatelj peticije poziva Evropski parlament, naj sprejme ukrepe in prepreči, da bi distributerji paketov, kot je Bpost, zaračunavali nerazumne upravne stroške.

Thank you for your support, E. K.

openPetition international