Verwaltung

By Sergio Santamaria Santiagosa (Spanish) on limitation of the information rights during the Corona Virus crisis

Sergio Santamaría Santigosa
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas skundžiasi dėl Ispanijos piliečių naudojimosi pagrindinėmis teisėmis pablogėjimo vyriausybės įsakymo dėl COVID-19 sukelto pavojaus metu. Jis kritikuoja laisvo judėjimo teisės apribojimą, įvedant griežtą piliečių izoliaciją savo namuose ir priimant nepagrįstus sprendimus, kurie daro poveikį Sąjungoje ir jos valstybėse narėse galiojantiems skaidrumo ir gero valdymo reglamentams. Ispanijos vykdomoji valdžia priėmė sprendimą uždaryti Skaidrumo portalą, todėl sunku kontroliuoti ir suprasti, kokių veiksmų jis imasi, ir gauti informaciją apie sveikatos krizės raidą. Be to, vyriausybės demokratinės parlamentinės kontrolės veikla buvo labai ribota ir vykdomosios valdžios kontrolė buvo vykdoma tik vieną kartą. Žiniasklaidos laisvė yra ribota. Ministro pirmininko spaudos konferencijų metu klausimai buvo cenzūruojami ribojant jų skaičių ir juos pateikiant išankstinio vertinimo procesui, kurį vykdo valstybės sekretoriaus informacijos reikalams. Šis netikėtas apribojimas prieštarauja Ispanijoje galiojančioms laisvėms, o tai nesuderinama su Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartijos 11 straipsniu ir Europos Sąjungos sutarties 3 straipsniu.

Thank you for your support, Sergio Santamaría Santigosa

openPetition international