Handelspolitik

W sprawie uznawania przez Portugalię międzynarodowych certyfikatów dla rekreacyjnych jednostek pływających

José Carvalho
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję twierdzi, że rekreacyjnym jednostkom pływającym zarejestrowanym w Holandii odmawia się wstępu na wody przybrzeżne i śródlądowe Portugalii, co stanowi naruszenie prawodawstwa unijnego i międzynarodowego. Twierdzi on, że międzynarodowe certyfikaty dla rekreacyjnych jednostek pływających wydawane przez władze holenderskie w oparciu o rezolucję nr 13 Europejskiej Komisji Gospodarczej ONZ powinny być akceptowane przez władze portugalskie jako ważne dokumenty, pomimo, że nie są faktycznymi rejestracjami pod banderą.

Thank you for your support, José Carvalho