Tiere

W sprawie naruszenia przepisów o ochronie zwierząt podczas transportu zwierząt gospodarskich przeznaczonych do uboju w państwach trzecich

Maren Bestmann-auchter
  1. Launched 25/02/2020

Składająca petycję uważa, że przepisy rozporządzenia w sprawie ochrony zwierząt podczas transportu i związanych z tym działań są stale łamane. Nie są spełniane normy ochrony zwierząt w zakresie czasu oczekiwania na przejściach granicznych, który jest zbyt długi, oraz w zakresie wyładunku ze statków. Składająca petycję twierdzi, że w rzeźniach państw trzecich zwierzęta są uśmiercane za pomocą tortur. Jedynym właściwym sposobem położenia kresu tej sytuacji jest wprowadzenie zakazu transportu zwierząt gospodarskich przeznaczonych do uboju. W związku z tym składająca petycję zwraca się do Parlamentu Europejskiego o podjęcie działań.

Thank you for your support, Maren Bestmann-auchter