Tiere

относно нарушаването на закони за защита на животните при транспортиране на животни, които ще бъдат заклани в трети държави

Maren Bestmann-auchter
  1. Launched 25/02/2020

Вносителят на петицията счита, че Регламентът относно защитата на животните по време на транспортиране и свързаните с това операции се нарушават непрекъснато. Прекомерното време за изчакване по граничните пропускателни пунктове и разтоварването при морски транспорт не зачитат нормите за хуманно отношение към животните. Вносителят на петицията твърди, че животните са изтезавани до смърт в кланиците на трети държави. Единствената подходяща мярка за слагане на край на това положение е да се забрани транспортирането на добитък за клане. Вносителят призовава Европейския парламент да предприеме действия в това отношение.

Thank you for your support, Maren Bestmann-auchter