Handelspolitik

W imieniu „Le collectif des pêcheurs artisans” (kolektyw rybaków zajmujących się tradycyjnym łodziowym rybołówstwem przybrzeżnym), w sprawie ochrony tradycyjnego łodziowego rybołówstwa przybrzeżnego w kontekście morskich farm wiatrowych

Collectif des Pêcheurs Artisans
  1. Launched February 2020
  2. Time remaining 2 months

Składający petycję zwraca uwagę na zagrożenie dla tradycyjnego łodziowego rybołówstwa przybrzeżnego ze strony morskich farm wiatrowych, ponieważ siedem obszarów działania farm wiatrowych we Francji, na których występuje duża populacja ryb, zostanie zamkniętych dla rybołówstwa tego rodzaju. Obszary te znajdują się w pobliżu Dunkierki, Tréport/Dieppe, Fécamp, Courseulles-sur-Mer, Saint-Brieuc, Saint-Nazaire oraz wysp Île d’Yeu i Île de Noirmoutier (Francja). Składający petycję zwraca się do Parlamentu Europejskiego o interwencję w celu dokładniejszego określenia i uwzględnienia wpływu i następstw działalności morskich farm wiatrowych w odniesieniu do tradycyjnego łodziowego rybołówstwa przybrzeżnego.

Thank you for your support, Collectif des Pêcheurs Artisans

openPetition international