Handelspolitik

от името на Le collectif des pêcheurs artisans (Обединение на рибарите, занимаващи се с непромишлен риболов), относно защитата на непромишления риболов в контекста на морските вятърни генератори

Petitioner
171 Supporters 171 in European Union
Collection finished
  1. Launched February 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията подчертава заплахата за непромишления риболов, породена от проекти за изграждане на вятърни генератори в морето, тъй като 7 области с вятърни генератори във Франция ще бъдат изключени от упражняването на такъв тип риболов, въпреки че те разполагат с богати рибни популации. Посочените области са: Дюнкерк (Dunkerque), Трепор/Диеп (Tréport/Dieppe), Фекам (Fécamps), Курсьол-сюр-Мер (Courseulles-sur-Mer), Сен Бриок (Saint-Brieuc), Сен-Назер (Saint-Nazaire), както и островите Йо (Yeu) и Ноармутие (Noirmoutier) (Франция). Вносителят на петицията призовава за намеса на Европейския парламент с цел по-добро идентифициране и оценяване на въздействието и последиците за непромишления риболов от проекти за изграждане на вятърни генератори.

openPetition international