Handelspolitik

Ve věci ztrát jeho farmy utrpěných v důsledku opatření, která jsou v rozporu s evropskými právními předpisy

Ermanno De Chino
  1. Launched December 2019

Předkladatel, je vlastníkem včelí farmy, zaměřující se na chov a export včelích matek tvrdí, že kvůli nedávno přijatým opatřením regionu Sicílie a Komise utrpěl velké finanční ztráty. Dne 28. Června 2019 region Sicílie vydal vyhlášku 1343, kterou vznikla chráněná oblast mezi obcí Lentini a městy Carlentini a Katánie, čímž byl de facto zakázán export včelích matek mimo tento region. Předkladatel zároveň tvrdí, že Komise prováděcím rozhodnutím 2014/909/EU o některých ochranných opatřeních v souvislosti s potvrzeným výskytem lesknáčka úlového v Itálii, stanovila opět Sicílii chráněnou oblastí. Podle předkladatele opatření přijatá regionem Sicílie a Komisí jsou zjevně neslučitelná s ustanovením prováděcího rozhodnutí 2017/2174/EU, které stanovuje, za předpokladu splnění určitých podmínek, možnost exportu včelích matek.

Thank you for your support, Ermanno De Chino