O gubicima koje je pretrpjela njegova farma zbog mjera koje su u suprotnosti s europskim zakonodavstvom

Petitioner
3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke, koji posjeduje farmu specijaliziranu za rasplod i izvoz pčelinjih matica, tvrdi da je pretrpio goleme financijske gubitke zbog mjera koje su nedavno donijele regija Sicilija i Komisija. Regija Sicilija je 28. lipnja 2019. izdala Dekret br. 1343 kojim se uspostavlja područje zaštite u krugu od 5 km u području između općina Lentini, Carlentini i Catania te kojim se zabranjuje izvoz pčelinjih matica izvan regije. Podnositelj predstavke također tvrdi da je Komisija ponovno uvrstila Siciliju među zaražena područja predviđena Provedbenom odlukom Komisije 2014/909/EU o određenim zaštitnim mjerama s obzirom na potvrđene pojave etinioze u Italiji. Prema podnositelju predstavke, mjere koje su poduzele regija Sicilija i Komisija očito nisu u skladu s odredbama Provedbene odluke Komisije (EU) 2017/2174, kojom se predviđa mogućnost izvoza pčelinjih matica pod uvjetom da se ispunjavaju određeni uvjeti.

Link to the petition

Image with QR code