Handelspolitik

O gubicima koje je pretrpjela njegova farma zbog mjera koje su u suprotnosti s europskim zakonodavstvom

Ermanno De Chino
  1. Launched December 2019

Podnositelj predstavke, koji posjeduje farmu specijaliziranu za rasplod i izvoz pčelinjih matica, tvrdi da je pretrpio goleme financijske gubitke zbog mjera koje su nedavno donijele regija Sicilija i Komisija. Regija Sicilija je 28. lipnja 2019. izdala Dekret br. 1343 kojim se uspostavlja područje zaštite u krugu od 5 km u području između općina Lentini, Carlentini i Catania te kojim se zabranjuje izvoz pčelinjih matica izvan regije. Podnositelj predstavke također tvrdi da je Komisija ponovno uvrstila Siciliju među zaražena područja predviđena Provedbenom odlukom Komisije 2014/909/EU o određenim zaštitnim mjerama s obzirom na potvrđene pojave etinioze u Italiji. Prema podnositelju predstavke, mjere koje su poduzele regija Sicilija i Komisija očito nisu u skladu s odredbama Provedbene odluke Komisije (EU) 2017/2174, kojom se predviđa mogućnost izvoza pčelinjih matica pod uvjetom da se ispunjavaju određeni uvjeti.

Thank you for your support, Ermanno De Chino