Handelspolitik

Ermanno De Chino kahju kohta, mida tema põllumajandusettevõte kandis ELi õigusaktidega vastuolus olevate meetmete tõttu

Ermanno De Chino
  1. Launched December 2019

Petitsiooni esitaja, kellele kuulub mesilasemade aretamisele ja eksportimisele spetsialiseerunud põllumajandusettevõte, väidab, et ta on kandnud tohutut rahalist kahju Sitsiilia maakonna ja Euroopa Komisjoni hiljuti vastu võetud meetmete tõttu. Sitsiilia maakond andis 28. juunil 2019 välja dekreedi nr 1343, millega kehtestati Lentini, Carlentini ja Catania omavalitsusüksuste vahelisel alal 5 km raadiusega kaitsetsoon ning keelati mesilasemade eksport väljapoole kõnealust piirkonda. Petitsiooni esitaja väidab ka, et komisjon on lisanud Sitsiilia taas kaitsetsooni, mis on ette nähtud komisjoni rakendusotsusega 2014/909/EL, mis käsitleb teatavaid kaitsemeetmeid seoses väikese tarumardika esinemise kinnitatud juhtumitega Itaalias. Petitsiooni esitaja sõnul on Sitsiilia maakonna ja Euroopa Komisjoni võetud meetmed selgelt vastuolus rakendusotsuse (EL) 2017/2174 sätetega, millega nähakse ette mesilasemade eksportimise võimalus, kui teatavad nõuded on täidetud.

Thank you for your support, Ermanno De Chino