Handelspolitik

Privind pierderile suferite de ferma sa din cauza unor măsuri contrare prevederilor legislației europene

Ermanno De Chino
  1. Launched December 2019

Petiționarul, care deține o fermă specializată în ameliorarea și exportarea albinelor matcă, susține că a suferit pierderi financiare enorme din cauza măsurilor recent adoptate de Regiunea Sicilia și de Comisie. La 28 iunie 2019, Regiunea Sicilia a emis decretul 1343, care stabilește o zonă de protecție cu o rază de 5 km în zona dintre comunele Lentini, Carlentini și Catania și interzice efectiv exportul albinelor matcă în afara regiunii. Petiționarul susține, de asemenea, că Comisia a inclus din nou Sicilia în zona de protecție prevăzută de Decizia de punere în aplicare 2014/909/UE a Comisiei privind anumite măsuri de protecție cu privire la apariții confirmate, în Italia, ale gândacului mic de stup. Potrivit petiționarului, măsurile luate de Regiunea Sicilia și de Comisie sunt clar incompatibile cu dispozițiile Deciziei de punere în aplicare 2017/2174/UE, care oferă posibilitatea de a exporta albine matcă, cu condiția ca anumite cerințe să fie îndeplinite.

Thank you for your support, Ermanno De Chino