Handelspolitik

Rról, hogy gazdasága az európai jogszabályokkal ellentétes intézkedések miatt veszteségeket szenvedett

Ermanno De Chino
  1. Launched December 2019

A petíció benyújtója, aki egy méhanyák tenyésztésére és exportjára szakosodott gazdaság tulajdonosa, azt állítja, hogy a Szicília régió és a Bizottság által a közelmúltban elfogadott intézkedések miatt hatalmas pénzügyi veszteségeket szenvedett el. 2019. június 28-án Szicília régió kiadta az 1343. sz. rendeletet, amely a Lentini, Carlentini és Catania települések közötti területen 5 km sugarú védőkörzetet hoz létre, és gyakorlatilag megtiltja a méhanyák régión kívülre való exportját. A petíció benyújtója azt is állítja, hogy a Bizottság újból felvette Szicíliát a kis kaptárbogár megerősített olaszországi előfordulása tekintetében egyes védelmi intézkedésekről szóló 2014/909/EU bizottsági végrehajtási határozat által előírt védőkörzetbe. A petíció benyújtója szerint a Szicília régió és a Bizottság által hozott intézkedések egyértelműen összeegyeztethetetlenek az (EU) 2017/2174 végrehajtási határozat rendelkezéseivel, amely bizonyos követelmények teljesülése esetén lehetővé teszi a méhanyák exportját.

Thank you for your support, Ermanno De Chino