Handelspolitik

относно непрекъснатите загуби, които понася неговото стопанство, поради мерки противоречащи на европейското законодателство

Ermanno De Chino
  1. Launched December 2019

Вносителят на петицията, който е собственик на стопанство, специализирано в отглеждането и износа на пчели-майки, твърди че непрекъснато понася огромни финансови загуби, поради мерките приети наскоро от регион Сицилия и Комисията. На 28 юни 2019 г. регионът на Сицилия издаде постановление № 1343, което установява защитена зона с радиус от 5 километра, в района между общините Лентини, Карлентини и Катания като ефективно забранява износа на пчели-майки извън региона. Вносителят на петицията също твърди, че Комисията отново е включила Сицилия в защитената зона предвидена в Решение за изпълнение № 2014/909/ЕС на Комисията относно някои защитни мерки по отношение на потвърдените случаи на поява на малък кошерен бръмбар в Италия. Според вносителя на петицията, мерките, предприети от регион Сицилия и Комисията, са ясно несъвместими с разпоредбите на Решение за изпълнение № 2017/2174/ЕС, което предвижда възможността за износ на пчели-майки, при условие, че са изпълнени определени изисквания.

Thank you for your support, Ermanno De Chino