Handelspolitik

Ki jo vlaga Ermanno De Chino, državljan Italije

Ermanno De Chino
  1. Launched December 2019

Vlagatelj peticije je lastnik kmetije, ki se ukvarja z vzrejo in izvozom čebeljih matic. Trdi, da je zaradi ukrepov, ki sta jih pred kratkim sprejela regija Sicilija in Komisija, utrpel velike finančne izgube. Regija Sicilija je 28. junija 2019 izdala dekret 1343, ki določa varstveno območje s polmerom 5 km na območju med občinami Lentini, Carlentini in Catania in prepoveduje izvoz čebeljih matic izven te regije. Vlagatelj tudi trdi, da je Komisija Sicilijo ponovno vključila v varstveno območje, določeno z Izvedbenim sklepom Komisije 2014/909/EU o nekaterih zaščitnih ukrepih v zvezi s potrjenimi pojavi malega panjskega hrošča v Italiji. Po njegovem mnenju so ukrepi, ki sta jih sprejeli regija Sicilija in Komisija, povsem neskladni z določbami Izvedbenega sklepa 2017/2174/EU, ki določa možnost izvoza čebeljih matic, če so izpolnjeni nekateri pogoji.

Thank you for your support, Ermanno De Chino