Handelspolitik

Dėl ūkio nuostolių, patirtų taikant ES teisės aktams prieštaraujančias priemones

Ermanno De Chino
  1. Launched December 2019

Peticijos pateikėjas – ūkio, kuris specializuojasi bičių motinų veisimo ir eksporto srityje, savininkas – teigia patyręs didžiulius finansinius nuostolius dėl priemonių, kurias neseniai priėmė Sicilijos regionas ir Komisija. 2019 m. birželio 28 d. Sicilijos regionas paskelbė Potvarkį Nr. 1343, kuriuo teritorijoje tarp Lentinio, Karlentinio ir Katanijos savivaldybių 5 km spinduliu nustatoma apsauginė zona bei faktiškai uždraudžiamas bičių motinų eksportas už regiono ribų. Peticijos pateikėjas taip pat tvirtina, kad Komisija Siciliją iš naujo įtraukė į apsauginę zoną, numatyta Komisijos įgyvendinimo sprendimu 2014/909/ES dėl tam tikrų apsaugos priemonių, susijusių su patvirtintais bitinio žvilgvabalio paplitimo atvejais Italijoje. Pasak peticijos pateikėjo, priemonės, kurių ėmėsi Sicilijos regionas ir Komisija, akivaizdžiai nesuderinamos su Įgyvendinimo sprendimo 2017/2174/ES, kuriame galimybė eksportuoti bites motinas numatyta laikantis tam tikrų reikalavimų, nuostatomis.

Thank you for your support, Ermanno De Chino