Soziales

Ve věci problémů, kterým čelí osoby se zdravotním postižením v Bulharsku

федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"
  1. Launched 25/02/2020

Předkladatel vyjadřuje hluboké znepokojení nad neustálým omezováním osob se zdravotním postižením v Bulharsku. Vysvětluje, že podpora a dávky pro zdravotně postižené osoby jsou postupně snižovány nebo odebírány dotyčnými orgány, tudíž je život osob se zdravotním postižením mimořádně obtížný. Předkladatel tvrdí, že v roce 2010 Bulharsko zrušilo dědickou penzi, kterou osoba se zdravotním postižením pobírala po smrti svých rodičů. Příspěvek na dopravu se v současné době rovná 5 eurům měsíčně a finanční podpora pro zdravotně postižené se pohybuje v rozmezí 75 až 150 EUR za měsíc. Předkladatel se domnívá, že v Bulharsku je nutná komplexní reforma.

Thank you for your support, федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"