Soziales

O problémy, s ktorými sa stretávajú osoby so zdravotným postihnutím v Bulharsku

федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"
  1. Launched 25/02/2020

Predkladateľ petície vyjadruje hlboké znepokojenie nad neustálymi obmedzeniami týkajúcimi sa osôb so zdravotným postihnutím v Bulharsku. Vysvetľuje, že podporu a výhody pre osoby so zdravotným postihnutím úrady postupne obmedzujú alebo odnímajú, čo veľmi zhoršuje život ľudí so zdravotným postihnutím. Predkladateľ petície tvrdí, že v roku 2010 Bulharsko zrušilo dedičný dôchodok, ktorý osoba so zdravotným postihnutím poberala po úmrtí svojho rodiča. Mesačný príspevok na dopravu sa teraz rovná 5 eurám a finančná podpora v prípade zdravotného postihnutia je v rozpätí od 75 do 150 EUR mesačne. Predkladateľ petície sa domnieva, že v Bulharsku je potrebná komplexná reforma.

Thank you for your support, федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"