Soziales

Ivan Yanev bolgár állampolgár által benyújtott 0356/2018. számú petíció Bulgáriában fogyatékkal élő személyeket érintő problémákról

федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"
  1. Launched 25/02/2020

A petíció benyújtója mély aggodalmának ad hangot a fogyatékkal élő személyeket érintő folyamatos megszorításokkal kapcsolatban Bulgáriában. Elmagyarázza, hogy a fogyatékkal élő személyeknek járó támogatásokat és segélyeket a hatóságok folyamatosan csökkentik vagy visszavonják, amivel a fogyatékkal élők életét rendkívül megnehezítik. A petíció benyújtója azt állítja, hogy 2010-ben Bulgária eltörölte az örökölt nyugdíjat, amelyet egy szülő halála után kapnak meg a fogyatékkel élő személyek. A közlekedési támogatás mára már havi 5 eurót tesz ki és a fogyatékossággal kapcsolatos pénzügyi támogatás pedig havi 75–150 euró lehet. A petíció benyújtója úgy gondolja, hogy egy átfogó reformra van szükség Bulgáriában.

Thank you for your support, федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"