Soziales

относно проблемите, с които се сблъскват лицата с увреждания в България

федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"
  1. Launched 25/02/2020

Вносителят на петицията изразява дълбоката си загриженост относно постоянните ограничения, свързани с лицата с увреждания в България. Той обяснява, че помощите и обезщетенията за лицата с увреждания постепенно биват намалявани или спирани от органите, което прави живота на хората с увреждания изключително труден. Вносителят на петицията твърди, че през 2010 г. България е отменила наследствената пенсия, която лицата с увреждания са получавали след смъртта на техен родител. Помощта за транспорт понастоящем се равнява на 5 EUR на месец, а финансовата помощ за инвалидност е от порядъка на 75 – 150 EUR на месец. Вносителят на петицията счита, че в България е необходима всеобхватна реформа.

Thank you for your support, федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"